vineri, 27 ianuarie 2017

Cum functioneaza corpul?

Respiratia nu controleaza numai oxigenarea celulelor. Mai controleaza si circulatia sistemului limfatic, care contine globule albe cu rol de protectie a organismului.Ce este sistemul limfatic?
Unii il considera ca fiind sistemul de canalizare al corpului. Fiecare celula din organism este inconjurata de limfa. Aveti in organism de patru ori mai multa limfa decat sange.
Iata cum functioneaza sistemul limfatic.
Sangele este pompat din inima prin artere catre capilarele subtiri si permeabile.
Sangele transporta oxigen si substante hranitoare catre capilare, de unde sunt apoi difuzate in acest fluid din jurul celulelor, numit limfa.
Celulele, care stiu exact de ce au nevoie, iau oxigenul si apoi excreta toxine, o parte trecand inapoi in capilare.
Insa celule moarte, proteinele din sange precum si alte substante toxice trebuie sa fie indepartate de sistemul limfatic.
Iar sistemul limfatic este pus in functiune prin respiratia profunda.
Celule corpului depind de sistemul limfatic, acesta fiind singura cale de evacuare a cantitatilor mari de material toxic si lichid in exces, care restrang cantitatea de oxigen. Lichidul trece prin nodulii limfatici, unde sunt neutralizate si distruse celule moarte si alte substante toxice, cu exceptia proteinelor din sange.
Ce importanta are sistemul limfatic?
Daca el ar fi inchis timp de 24 de ore, ati fi morti ca urmare a blocarii proteinelor din sange si a lichidului in exces din jurul celulelor.
Sistemul sanguin are o pompa, care este inima.
Dar sistemul limfatic nu are asa ceva.
Singurul mod in care sistemul limfatic este pus in miscare este prin respiratie si miscare musculara.
Asa incat daca vreti sa aveti un sistem circulator sanatos cu o limfa eficienta si un sistem imunitar eficient, trebuie sa respirati adanc si sa faceti miscari care sa le stimuleze.
 

*Sursa: Carte – Putere Nemarginita