vineri, 27 ianuarie 2017

Ametelile…

Sunt senzaţii de lipsă de echilibru, de pierdere a pământului de sub picioare sau de percepere a reperelor vizuale din jurul nostru, care

„se mişcă”.

Ameţelile exprimă dorinţa noastră de a stăpâni spaţiul înconjurător şi de a căuta puncte de reper precise, definite şi stabile. Din acest motiv, ele privesc în principal persoanele anxioase sau fals „detaşate”. Un instrument esenţial al echilibrului în corp este urechea, mai ales cu acel „fel de nisip” care se află în interiorul urechii interne, a cărei poziţie şi ale cărei mişcări participă în foarte mare măsură la stabilitatea fizică. Or, urechea, care apaţine principiului Apei, reprezintă exact reperele noastre fundamentale.

Frica de a nu stăpâni ceea ce se poate întâmpla sau spaţiul înconjurător se traduce prin ameţeli mai mult sau mai puţin pronunţate, indiferent că sunt directe (ameţeli în spaţii înalte) sau indirecte (situaţii speciale care provoacă aceste ameţeli). Este cazul clasic al vertijurilor resimţite la bâlciuri sau la practicarea sporturilor în care reperele spaţiale ne sunt perturbate şi mă refer aici, în special, la aikido.

Ameteala – gandire haotica, nefocalizata. Refuzul de a privi realitatea in fata.

Noul mod de gandire – Sunt profund centrat si impacat cu viata mea. Ma simt in siguranta atunci cand ma bucur de viata.

  *Sursa: Michael Odoul, Louise Hay