miercuri, 14 decembrie 2016

Ce boli poți face din cauza cuptorului cu microunde?

Cu toții avem în bucătărie un cuptor cu microunde, acesta fiind unul din electrocasnicele care ne fac viața mai ușoară. Însă câți dintre noi cunosc pericolele la care ne expunem folosindu-ne zi de zi de acesta, din grabă sau doar comoditate?

Cuptorul cu microunde acționează sub forma radiațiilor non-ionizante. Radiația ionizantă schimbă natura electromagnetică a atomilor sau îi ionizează. Acest lucru modifică modul în care aceștia interacționează cu ceilalți atomi și molecule din jurul lor.

O întrebare pertinentă și care necesită un răspuns cât mai clar este dacă aceste cuptoare sunt sau nu sănătoase pentru gătit? Raspunsul este – nu!

Radiațiile gamma, razele X, si medicina nucleara (scannerul CT) sunt tipuri de radiații ionizante. Alimentul este atacat de valuri de înaltă frecvență de căldură!  Experții susțin că această radiație poate fi dăunătoare pentru sănătate.
Potrivit JustHealthyLifeStyle.com, iata cele mai frecvente boli care sunt cauzate de cuptoare cu microunde:

Oboseală– Cuptoarele cu microunde poate fi cauza oboselii cronice si a obezității.

Insomnie – Trebuie să știți că impactul cu microundele poate provoca daune asupra creierului.
 
Pierderea nutrienților – Când folosiți cuptorul cu microunde, ucideți o mare parte din aromele produsului alimentar.

Eliminați antioxidanții – Cuptorul cu microunde distruge compușii antioxidanți din produsele alimentare și prezintă un risc crescut de infarct miocardic și creșterea colesterolului.
 
Cancer – Radiația emisă de cuptoarele cu microunde se acumulate în corpul uman și poate provoca cancer.
 

La ce se poate ajunge dacă nu tratați corect sinuzita?

De obicei, sinuzita este asociată cu o presiune resimţită fie deasupra, fie dedesubtul ochilor şi cu dureri persistente de cap. De asemenea, bolnavul cu sinuzită percepe exagerat mirosurile urâte, are nasul înfundat, scurgeri galben-verzui şi, în unele cazuri, ameţeli, tuse şi ochi înroşiţi. Potrivit specialiştilor, sinuzita se manifestă în general în sezonul rece şi poate apărea după un episod de răceală sau de alergie. Simptomele pot dura circa patru-cinci săptămâni şi se tratează cu antibiotice, cu antiinflamatoare şi cu dezinfectante nazale. Dacă perioada de manifestare a sinuzitei este mai mare de 12 săptămâni, se poate vorbi despre faza cronică a bolii, ceea ce poate poate duce la modificări permanente ale mucoasei şi la complicaţii.
Există şi situaţii când, în urma radiografiei sinusurilor, specialistul ORL constată prezenţa unei infecţii la nivelul sinusurilor maxilare sau frontale. „În cazul sinuzitelor maxilare de natură dentară, primul pas al tratamentului trebuie să fie eradicarea focarului dentar. În funcţie de gravitatea infecţiei, aceasta poate însemna tratarea infecţiei dintelui ori extirparea acestuia de către un medic stomatolog. Specialistul ORL va trata sinuzita maxilară. Tratamentul trebuie să fie concomitent”, spune medicul specialist ORL Cezara Danciu de la Spitalul Colţea din Bucureşti. O altă procedură care poate fi recomandată este puncţia, cu ajutorul căreia se spală zona afectată cu ser fiziologic, pentru eliminarea puroiului. În unele cazuri însă, procedura nu este suficientă pentru a curăţa sinusurile, fiind necesară operaţia. „Dacă sinuzita nu se rezolvă prin puncţii, se impune intervenţia chirurgicală. Aceasta se realizează prin cavitatea bucală. După chiuretarea sinusului, se realizează o comunicare cu fosa nazală şi se introduc în sinusul maxilar un tub de dren şi o meşă, care se ţin două, respectiv cinci zile. După această perioadă, se face o spălătură sinusală şi apoi se scoate tubul de dren din sinus, dacă lichidul de spălătură este curat”, explică medicul Cezara Danciu.
Nici chiar operaţia de sinuzită nu garantează vindecarea bolii, persoana afectată putându-se confrunta cu recidive ce impun uneori o nouă intervenţie chirurgicală.  În plus, durerile specifice bolii pot persista până la un an de la operaţie şi pot fi mai accentuate la schimbările de vreme. De aceea, pentru a evita neplăcerile, persoanele cu predispoziţie către sinuzită pot face periodic spălături nazale cu o soluţie salină. De asemenea, acestea este bine să se păzească de temperaturile extreme şi să menţină o bună ventilaţie a camerei în care stau. Nici înotul în piscină nu este indicat, deoarece clorul din apă poate irita mai rău mucoasa nazală. Totuşi, dacă doresc să înoate, este bine să folosească clipuri de nas.
Dacă nu este tratată corespunzător, sinuzita poate pune viaţa în pericol, avertizează specialiştii. Astfel, dacă, de exemplu, tratamentul cu antibiotice nu se face corect şi dacă inflamaţia şi infecţia de la nivelul sinusurilor persistă, pot apărea complicaţii precum problemele oculare sau chiar meningita ori abcesele cerebrale, ce pot fi fatale.

*Sursa: doctorulzilei.ro

De ce apar palpitatiile si cum scapi de palpitatii in cateva secunde

O cauza frecventa pentru vizita la cardiolog o reprezinta palpitatiile. In cazul persoanelor sanatoase, palpitatiile sunt cauzate de oboseala, stres prelungit, dezechilibre minerale. Si consumul in exces de cafea, alcool, bauturi energizante poate determina palpitatii. In aceste cazuri, de cele mai multe ori nu se identifica la ecografia cardiaca anomalii majore, uneori mici modificari ale unei valve cardiace care nu realizeaza o inchidere completa. Trebuie eliminat factorul care determina palpitatiile, prognosticul pe termen lung fiind bun si legat doar de gradul de disconfort pe care pacientul il resimte.

La polul opus sunt disfunctiile tiroidiene, anomaliile cardiace importante- dilatari ale cavitatilor, disfunctii ale miocardului (muschiul inimii), disfunctii severe ale unor valve cardiace, anomalii congenitale,  caz in care prognosticul depinde si de boala de baza, care trebuie tratata, dar si de tipul aritmiei.
Daca vorbim de riscul aritmiei in sine, extrasistolele rare si care apar pe o inima normala au un risc scazut. Ele sunt cele mai frecvente forme de aritmie si sunt resimtite ca o pauza in ritmul inimii, urmata de o bataie mai puternica. Multe persoane sanatoase prezinta cateva extrasistole in cursul zilei, pe care nu le simt. Tot cu risc redus este si tahicardia sinusala – ritmul normal al inimii, dar mult mai accelerat.
Fibrilatia atriala este resimtita ca un ritm rapid, complet neregulat. Necesita un tratament specific si presupune riscuri mai mari- formarea de cheaguri de sange in interiorul inimii, care pot migra in circulatia cerebrala determinand accident vascular cerebral. Poate aparea si pe cord normal, dar de cele mai multe ori in contextul altor afectiuni. Tahicardia ventriculara este o aritmie cu risc crescut, poate determina pierderea starii de constienta si poate evolua spre fibrilatie ventriculara si stop cardiac.
In cazul tuturor acestor tulburari de ritm, trebuie identificat tipul aritmiei si cauza (cardiaca sau noncardiaca). Tratamentul este cel mai adesea medicamentos, dar in anumite situatii este necesara o procedura de ablatie. Aceasta este o metoda invaziva, care presupune si anumite riscuri, dar care poate scuti pacientul de un tratament medicamentos de lunga durata. In cazul aritmiilor severe, care duc la pierderea starii de constienta, poate fi necesara si aplicarea de socuri electrice.
Asadar, palpitatiile pot ascunde de la banale extrasistole pana la aritmii severe, trebuie cautata intotdeauna cauza, iar tratamentul si prognosticul difera in functie de tipul aritmiei si de prezenta sau absenta unei boli cardiace.

*Sursa: doctorulzilei.ro

CUM SĂ SCAPI DE PALPITAȚII ÎN CÂTEVA SECUNDE

Palpitațiile pot apărea în orice moment și este indicat să nu le neglijezi. Vezi cum reglezi ritmul inimii în câteva secunde.
Situațiile tensionate, lipsa de nutrienți, stresul și oboseala pot duce la apariția palpitațiilor. De cele mai multe ori nu indică ceva grav, însă nu trebuie ignorate. Dacă ți se întâmplă des ca ritmul inimii să se deregleze, este indicat să vezi un cardiolog. Dacă, însă, ți se întâmplă rar să ai un puls accelerat, poți apela la câteva metoda care te vor calma. Înainte să încerci orice remediu, trebuie să discuți cu medicul tău de familie

Scapă de palpitații cu apă rece
Dacă știi că ți se întâmplă, uneori, să ai plapitații, este bine să ai în congelator cuburi de gheață, pentru că vei avea nevoie de apă foarte, foarte rece. Pune-o într-un lighean și stai cu fața în apa rece ca gheața cât timp poți să îți ții respirația, potrivit explorehealthyfood. Această metodă stimulează nervul vag, care afectează ritmul cardiac. Când îți ții fața în apă rece, corpul trimite semnale pentru încetinirea metabolismului, iar pulsul începe să îți scadă. Este același reflex care ajută o persoană să reziste mult timp în apă rece.

Fă exerciții de respirație
Dacă ai palpitații, te vor ajuta și exercițiile de respirație. Trage aer în piept, apoi expiră cât de repede poți. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie. Ține cont că nu este de ajuns să inspiri mult oxigen, este important să îl dai pe tot afară, cât de repede poți. Vei vedea că pulsul tău va scădea.

*Sursa: libertatea.ro