sâmbătă, 10 decembrie 2016

Remedii de casă pentru problemele digestive

Oricât de multă grijă ai avea la ceea ce mănânci te balonezi ușor, iar constipația este o neplăcerea aproape la ordinea zilei. Iată care sunt remediile de casă pentru problemele digestive.

Ceaiul de mușețel

Se numără printre cele mai eficiente remedii pentru gaze și balonare deoarece are proprietăți antispasmodice și antiinflamatoare care-ți calmează durerile de stomac. Ceaiul de mușețel este cunoscut și pentru proprietățile sale de a ameliora gastroenteritele și arsurile stomacale.

Oțetul de mere

Acesta este recunoscut ca fiind un bun agent digestiv care calmează problemele stomacului. Este de ajuns să iei o linguriță de îndată ce simți primele simptome ale neplăcerilor, iar acestea vor fi combătute imediat.

Coriandru

Este cunoscut în India pentru numeroasele proprietăți curative. Este recomandat celor care au probleme digestive deoarece reduce inflamația și diminează senzația de arsură cauzată de indigestie și acumularea de gaze. Adaugă semințe de coriandru într-un pahar cu lapte sau cu apă caldă și bea cu înghițituri mici după masa principală.

Dovleac

Având un aport important de antioxidanți, dovleacul este un ajutor eficient celor care suferă de balonare. Această legumă conține numeroase substanțe nutritive precum vitamina A, fibre și potasiu care combat indigestiile.

Menta

Aromata plantă conține ulei de mentă, un antismaspodic care relaxează tractul digestiv. Mai mult, menta stimulează producția de bilă și astfel digestia  se realizează mult mai ușor. Menta conține multe substanțe care înlesnesc trecerea mâncării mai ușor prin intestine. Menta te ajută să reduci și flatulența.