miercuri, 14 decembrie 2016

De ce apar palpitatiile si cum scapi de palpitatii in cateva secunde

O cauza frecventa pentru vizita la cardiolog o reprezinta palpitatiile. In cazul persoanelor sanatoase, palpitatiile sunt cauzate de oboseala, stres prelungit, dezechilibre minerale. Si consumul in exces de cafea, alcool, bauturi energizante poate determina palpitatii. In aceste cazuri, de cele mai multe ori nu se identifica la ecografia cardiaca anomalii majore, uneori mici modificari ale unei valve cardiace care nu realizeaza o inchidere completa. Trebuie eliminat factorul care determina palpitatiile, prognosticul pe termen lung fiind bun si legat doar de gradul de disconfort pe care pacientul il resimte.

La polul opus sunt disfunctiile tiroidiene, anomaliile cardiace importante- dilatari ale cavitatilor, disfunctii ale miocardului (muschiul inimii), disfunctii severe ale unor valve cardiace, anomalii congenitale,  caz in care prognosticul depinde si de boala de baza, care trebuie tratata, dar si de tipul aritmiei.
Daca vorbim de riscul aritmiei in sine, extrasistolele rare si care apar pe o inima normala au un risc scazut. Ele sunt cele mai frecvente forme de aritmie si sunt resimtite ca o pauza in ritmul inimii, urmata de o bataie mai puternica. Multe persoane sanatoase prezinta cateva extrasistole in cursul zilei, pe care nu le simt. Tot cu risc redus este si tahicardia sinusala – ritmul normal al inimii, dar mult mai accelerat.
Fibrilatia atriala este resimtita ca un ritm rapid, complet neregulat. Necesita un tratament specific si presupune riscuri mai mari- formarea de cheaguri de sange in interiorul inimii, care pot migra in circulatia cerebrala determinand accident vascular cerebral. Poate aparea si pe cord normal, dar de cele mai multe ori in contextul altor afectiuni. Tahicardia ventriculara este o aritmie cu risc crescut, poate determina pierderea starii de constienta si poate evolua spre fibrilatie ventriculara si stop cardiac.
In cazul tuturor acestor tulburari de ritm, trebuie identificat tipul aritmiei si cauza (cardiaca sau noncardiaca). Tratamentul este cel mai adesea medicamentos, dar in anumite situatii este necesara o procedura de ablatie. Aceasta este o metoda invaziva, care presupune si anumite riscuri, dar care poate scuti pacientul de un tratament medicamentos de lunga durata. In cazul aritmiilor severe, care duc la pierderea starii de constienta, poate fi necesara si aplicarea de socuri electrice.
Asadar, palpitatiile pot ascunde de la banale extrasistole pana la aritmii severe, trebuie cautata intotdeauna cauza, iar tratamentul si prognosticul difera in functie de tipul aritmiei si de prezenta sau absenta unei boli cardiace.

*Sursa: doctorulzilei.ro

CUM SĂ SCAPI DE PALPITAȚII ÎN CÂTEVA SECUNDE

Palpitațiile pot apărea în orice moment și este indicat să nu le neglijezi. Vezi cum reglezi ritmul inimii în câteva secunde.
Situațiile tensionate, lipsa de nutrienți, stresul și oboseala pot duce la apariția palpitațiilor. De cele mai multe ori nu indică ceva grav, însă nu trebuie ignorate. Dacă ți se întâmplă des ca ritmul inimii să se deregleze, este indicat să vezi un cardiolog. Dacă, însă, ți se întâmplă rar să ai un puls accelerat, poți apela la câteva metoda care te vor calma. Înainte să încerci orice remediu, trebuie să discuți cu medicul tău de familie

Scapă de palpitații cu apă rece
Dacă știi că ți se întâmplă, uneori, să ai plapitații, este bine să ai în congelator cuburi de gheață, pentru că vei avea nevoie de apă foarte, foarte rece. Pune-o într-un lighean și stai cu fața în apa rece ca gheața cât timp poți să îți ții respirația, potrivit explorehealthyfood. Această metodă stimulează nervul vag, care afectează ritmul cardiac. Când îți ții fața în apă rece, corpul trimite semnale pentru încetinirea metabolismului, iar pulsul începe să îți scadă. Este același reflex care ajută o persoană să reziste mult timp în apă rece.

Fă exerciții de respirație
Dacă ai palpitații, te vor ajuta și exercițiile de respirație. Trage aer în piept, apoi expiră cât de repede poți. Repetă acest exercițiu de câte ori este nevoie. Ține cont că nu este de ajuns să inspiri mult oxigen, este important să îl dai pe tot afară, cât de repede poți. Vei vedea că pulsul tău va scădea.

*Sursa: libertatea.ro