marți, 22 noiembrie 2016

Adevaratele motive pentru care insala barbatii

Consilierul in mariaje M. Gary Neuman a intrebat 200 de soti care au calcat stramb sau au fost fideli pentru a descoperi cauza reala a infidelitatii barbatilor. Iata cateva dintre descoperirile sale.


48% dintre barbatii chestionati au indicat insatisfactia emotionala drept principala cauza a infidelitatii
Mitul potrivit caruia infidelitatea barbatilor are la baza sexul a cazut. Doar 8% dintre barbati au indicat insatisfactia sexuala motivul pentru care au calcat stramb. „Cultura noastra sustine ca pentru a fi fericiti barbatii au nevoie e sex. Insa si reprezentantii sexului tare sunt condusi de emotii. Ei vor ca sotiile lor sa arate ca ii apreciaza si, in acelasi timp, vor ca femeile sa inteleaga cat de mult se straduiesc ei sa faca lucrurile in mod corect”, sustine M. Gary Neuman. Problema este ca barbatii sunt mai putin dispusi sa lase la iveala aceste sentimente asa ca femeile nu stiu mereu cand partenerii lor au nevoie de putina recunoastere. „Cei mai multi dintre barbati considera ca este lipsita de masculinitate cererea de a fi incurajati motiv pentru care nevoile lor emotionale sunt, adesea, ignorate”, a punctat Neuman.


66% dintre barbatii care au inselat spun ca sunt incercati de sentimente de vinovatie in timpul aventurii
De fapt, 68% dintre barbatii care au fost infideli n-au visat niciodata ca se vor afla intr-o asemenea postura si aproape toti isi doresc sa nu fi facut acest pas. Insa este clar ca vinovatia nu este de ajuns pentru a opri un barbat sa aiba o aventura in afara casniciei. „Barbatii sunt buni la compartimentarea sentimentelor”, a explicat Neuman. „Isi pot tine sub control emotiile si sa le gestioneze mai tarziu”. Asadar, in ciuda faptului ca sotul a jurat ca nu te va insala niciodata nu presupune ca nu se va intampla. Este important pentru ca amandoi sa va straduiti sa creati mariajul pe care il doriti.


77% dintre barbatii care au calcat stramb au un prieten bun care a facut acelasi lucru
Sa fii inconjurat de amicii care ies si cu alte femei fac infidelitatea sa para un lucru normal si o legitimeaza ca o posibilitate. Mesajul pe care si-l transmit inconstient este: „Prietenul meu este un tip pe cinste care se intampla sa-si insele sotia. Cred ca si celor mai buni dintre noi li se intampla asta”. O femeie nu-i poate interzice sotului sa se intalneasca cu domnul „ochi alunecosi”, insa il poate ruga sa petreaca timp intr-un mediu cu mai putine tentatii, ca de exemplu pe stadion sau intr-un restaurant pentru un pranz de afaceri si nu intr-un bar sau club. O alta strategie este te inconjori de cupluri casatorite fericite care au aceleasi valori ca ale tale – sa creezi un mediu care sprijina mariajul.

*Sursa: webmd.com